Detta är en blogg där jag - precis som det låter som - skriver om det som intresserar mig.
Det som inte är för mig intressant, det står inte här och det skriver jag inte heller om...
I menyn till höger kan du leta dig vidare till tre olika kategorier - kreativitet, anime/manga och mitt blomalbum
Väl bemött.
/M Jonsson

lördag, april 30

kirskål, kirskål (+misslyckat bakverk)

Fint väder för lite kirskålrensning idag.
    Det kommer nog att bli runt 18+ och ganska vindstilla med mestadels klar himmel. Ska försöka att vara ute hela dagen i dag, då jag är ledig och det fina vädret redan om bara några timmar kanske kommer att vara borta. För imorgon har jag hört att det kommer att bli betydligt kallare/svalare. Synd.

Har redan rensat två ställen idag i trädgården från ogräs - i 1x1 timma à 20 kr. Började vid strax innan nio och var färdig strax efter elva.
    Då jag kom in genom dörren och steg in i hallen träffade en skarp doft min näsa. Jag blinkade till och vädrade lite försynt då jag inte genast kopplade. För jag hade inte varit medveten om att mamma använt ugnen och gräddat en kaka eller ens att hon skulle göra det medan jag var ute. Så när jag kom in var jag helt oförberedd på lukten av nygräddad, saftig kaka och att det dessutom fanns en skarp doft av bränt gjorde mig förvirrad.
    Pappa stod i köket med en handduk i händerna och såg på mig då jag kom in. Jag frågade vad det var som luktade fast jag egentligen visste svaret, bara att jag ville ha det konstaterat och han svarade att mamma hade bakat. Förvånat tittade jag på spisen och resultatet av kakan hon gjort. Min första tanke var "är detta kakan?!" och sedan "hur gick det till?" för mamma misslyckas sällan så grovt med det hon bakar. För kakan i sin form, som egentligen borde vara slät eller aningen toppig, var helt i hopsjunken i mitten och liknade mest en krater. Likt vätska i en kastrull som börjar storm koka och sedan livlöst sjunker ihop då man drar av den från plattan för att förhindra en katastrof.
    Men jag fick reda på det enda som gått snett egentligen var att mamma haft i 2 msk bakpulver - enligt receptet - och att det blivit på tok för mycket då den gäst för snabbt i ugnen och runnit över.
    Men förhoppningsvis är den lika god som en vanlig sockerkaka, förutom att den inte är lika luftig :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar